Dificultate: |
Timp necesar: | 60 minute |
Portii: | 10 |
Calorii: | 3038 |
Ingrediente
Foi
15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml)
15 linguri de faina cu varf (425 g)
7 linguri de ulei
Umplutura
1 kg dovleac
8-10 linguri de zahar
1 ligurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
ulei si faina pentru tapetat tava
Mod de preparare
Foile
1
Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul.Umplutura
2
Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti puteti sa-l radeti in robotul de bucatarie.3
Se tapeteaza masa de lucru cu faina. Se imparte coca in 2 parti egale. Se intinde prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Se pune pe ea jumatate din dovleac si ruleaza, avand grija sa o inchideti la capete. Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se intinde a doua foaie urmand aceleasi procedee. 4
Se pun in tava si se coc la 350°F 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se taie a doua zi. Se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei acoperita cu film.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu