Dificultate: |
Timp necesar: | 180 minute |
Portii: | 6 – 8 |
Ingrediente
Coca
500 kg faina
2 lingurite rase (7 g) drojdie „fast rise” sau 2,5 lingurite rase (8 g) drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
150 g zahar
coaja de la jumatate de lamaie
2 galbenusuri
2 albusuri
200 ml lapte rece
1/4 lingurita esenta de rom
1/2–1 lingurita esenta de vanilie
100–125 g margarina
Umplutura
500 g branza de vaci
3-4 oua
125 g zahar
100 g stafide
2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
coaja de la jumatate de lamaie
Mod de preparare
Coca
1
Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm diametru.Umplutura
2
Se lasa la crescut fara umplutura spre deosebire de cozonac. Inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu faceti greseala s-o puneti la crescut cu branza la mijloc. Zaharul se va topi si veti avea o pasca cu sos :) si nefacuta.3
Se rade coaja de la jumatate de lamaie, daca aveti puteti sa puneti si putina coaja de portocala. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor (preincalzit 350°F) aproximativ 45-55 minute.4
Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu