Dificultate: |
Timp necesar: | 90 minute |
Portii: | 10 |
Calorii: | 3362 |
Ingrediente
Foi
15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml)
15 linguri de faina cu varf (425 g)
7 linguri de ulei
50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina
Umplutura
10 mere mari
6-8 linguri de zahar
1 ligurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Foile
1
Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.2
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.3
Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.Umplutura
4
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama. Daca nu aveti timp puneti un strat de pesmet pe prima foaie in tava. Daca e prea multa zeama, exista riscul ca foaia de jos sa nu se coaca.5
Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se pune prima foaie in tava, merele (calite), a doua foaie si se da la cuptor la foc mic-mediu (375°F) cam 45 minute. Cand s-a rumenit este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu