Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

9 iun. 2011

Placinta creata cu branza

Dificultate:[######....]
Timp necesar:90 minute
Portii:6 – 8

Ingrediente

Cantitatile sunt pentru o tava de 22 cm × 33 cm.

Foaie:

300 g faina
125 ml apa
1/4 lingurita sare
20 ml ulei

Umplutura

700 g telemea de vaca proaspata sau cottage cheese
2 oua
50 ml ulei
2 pliculete zahar vanilat

Glazura

225 g iaurt
2 oua

Etapa finala:

1 lingura de zahar pudra
1 pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Foaia

Foaia intinsa si cum se intinde branza
1
Se face un aluat din primele patru ingrediente. Iese un aluat fraged din care se intinde o foaie subtire (40 x 60 cm). Aveti grija sa tapetati mereu masa si foaia cu faina cand o intindeti ca sa nu se lipeasca.
Cum se impatureste placinta

Umplutura

2
Dupa ce ati intins foaia dati drumul la cuptor, foc mediu (400°F). Faceti umplutura; se da pe razatoarea mare telemeaua proaspata care trebuie sa fie destul de moale si nesarata. Se amesteca cu ouale si zaharul.
Se increteste de la margini spre mijloc
3
Se intinde uniform pe jumatate din suprafata, iar cu cealalta jumatate se acopera jumatatea unsa. Se „increteste” cu mana de la magini spre centru.
Placinta in tava si glazura
4
Se taie in doua (in functie de marimea tavii) si se pune in tava in care ati pus in prealabil 50 ml de ulei.

Glazura

Placinta cu glazura
5
Se amesteca iaurtul cu 2 oua si se pune peste placinta cat s-o acopere.
Placinta frumos rumenita si pudrata cu zahar
6
Se da la cuptor la 400°F cam o ora, pana se rumeste frumos.
7
Se pudreaza calda cu zahar. Se lasa 10 minute sa se racoreasca si se taie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu