Dificultate: |
Timp necesar: | 90 minute |
Portii: | 6 – 8 |
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de 22 cm × 33 cm.
Foaie:
300 g faina
125 ml apa
1/4 lingurita sare
20 ml ulei
Umplutura
700 g telemea de vaca proaspata sau cottage cheese
2 oua
50 ml ulei
2 pliculete zahar vanilat
Glazura
225 g iaurt
2 oua
Etapa finala:
1 lingura de zahar pudra
1 pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare
Foaia
1
Se face un aluat din primele patru ingrediente. Iese un aluat fraged din care se intinde o foaie subtire (40 x 60 cm). Aveti grija sa tapetati mereu masa si foaia cu faina cand o intindeti ca sa nu se lipeasca.Umplutura
2
Dupa ce ati intins foaia dati drumul la cuptor, foc mediu (400°F). Faceti umplutura; se da pe razatoarea mare telemeaua proaspata care trebuie sa fie destul de moale si nesarata. Se amesteca cu ouale si zaharul.3
Se intinde uniform pe jumatate din suprafata, iar cu cealalta jumatate se acopera jumatatea unsa. Se „increteste” cu mana de la magini spre centru.4
Se taie in doua (in functie de marimea tavii) si se pune in tava in care ati pus in prealabil 50 ml de ulei.Glazura
5
Se amesteca iaurtul cu 2 oua si se pune peste placinta cat s-o acopere.6
Se da la cuptor la 400°F cam o ora, pana se rumeste frumos.7
Se pudreaza calda cu zahar. Se lasa 10 minute sa se racoreasca si se taie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu