Dificultate: |
Timp necesar: | 90 minute |
Portii: | 4 |
Calorii: | 1695 |
Ingrediente
450 g carne
1 ceapa medie
1 vanata medie
225 g suc de rosii sau rosii taiate cubulete
fasole (conserva–400g)
1 lingurita boia dulce
1,5 pahare de iaurt
2 linguri de ulei (de masline)
1/2 lingurita de nucsoara
1 ligurita rasa cimbru
sare, piper
Mod de preparare
1
Se spala vanata si se curata de coaja. Se taie in felii subtiri de aproximativ 0,5 cm. Se sareaza si se pun pe un servet care sa absoarba zeama formata. Se lasa 30 de minute. Se aprinde cuptorul - 375°F.2
Intr-o tigaie(teflon) cu ulei si se pun vinetele sa se frig pe ambele fete pana devin usor maronii.3
Se pune restul de ulei in tigaie si se prajeste carnea (puiul). Cand s-a prajit se adauga fasolea scursa, sosul de rosii, cimbrul si boiaua. Se amesteca.4
Intr-un castronel se amesteca iaurtul cu nucsoara.5
Intr-o tava putin mai inalta sau o cratita se pune primul strat de vinete prajite, un strat de fasole, vinete, fasole, vinete si deasupra se toarna amestecul din iaurt. Se da la cuptor aproximativ o ora pana se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu