Informatii
Dificultate: |
Timp necesar: | 60 minute |
Portii: | 6 |
Ingrediente
1 kg mazare (congelata)
2 cepe mari (200g)
3 linguri de ulei
o conserva de 400 g rosii in bulion
1 legatura marar
sare, piper
12 felii paine (franzela)
lapte
3 oua
ulei pentru prajit
Mod de preparare
1
Se decongeleaza mazarea. Se curata ceapa, se spala si se taie cubulete. Se caleste ceapa in 3 linguri de ulei. Se adauga rosiile in bulion maruntite peste ceapa. Se dau intr-un clocot si se pun in cratita peste mazare. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute la 180°C.2
Painea pentru friganele ar trebui sa fie veche de o zi, doua. Se taie felii de grosimea degetului. Se iau doua farfurii adanci. Intr-una se toarna laptele, in cealalta se bat cele 2 oua. Se inmoaie fiecare felie in lapte si se trece prin ou. Se inmoaie in lapte in proportie de 70%.3
Se prepara feliile de paine pe masura ce le prajiti. Se incinge uleiul si se prajesc pe ambele parti. Daca le doriti ca desert, dupa ce le scoateti din tigaie le dati prin zahar tos. Se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu