Dificultate: |
Timp necesar: | 90–120 minute |
Portii: | 4 |
Ingrediente
pentru o tava de aragaz
Coca
1 cana apa calduta
2 cani faina
1 lingurita zahar
1 cubulet de drojdie proaspata
1 varf de cutit cu sare
Umplutura
150g pui fript
50g bacon
150 mozzarela sau cascaval
100 ml sos de rosii
1 cutie mica de ciuperci
10 masline
2 oua
piper, oregano
Mod de preparare
1
Se pune apa calduta (37–40 °C) intr-un castron unde dizolvam drojdia, zaharul si sarea. Se adauga 1,5 cani de faina, se framanta, iar restul de faina se pune putin cate putin pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune undeva sus (pe dulapul suspendat), la caldura, sa creasca cam 60–90 minute.2
Se amesteca sosul de rosii cu oregano si piper. Se taie friptura, baconul, ciupercile, maslinele. Se rade cascavalul. Se amesteca toate ingredientele (exceptie sosul de rosii) cu un ou.3
Se intinde o foaie de 3-5 mm grosime si se fac dreptunghiuri (de exemplu 15 × 10) care se ung cu sosul de rosii. In fiecare dreptunghi, de-a lungul, se pune amestecul, se ruleaza. Se ung cu oul batut. Tava se unge cu ulei. Se dau la cuptor, la foc mediu, 25–35 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu