Dificultate: |
Timp necesar: | 80 minute |
Portii: | 6 |
Ingrediente
8 jumatati de pulpe (partea de sus) sau 4 buc. piept de pui
1 ceapa
2 linguri rase de amidon
450 ml supa de vaca
1 portocala mare (zeama)
12 caise confiate
30 de stafide
1 lingurita rasa curry
ulei, sare, piper
Mod de preparare
1
Se spala, se curata si se taie cubulete ceapa. Intr-o tigaie se pune la calit in putin ulei si putina apa ceapa. Se lasa pana devine translucida amestecand din cand in cand.2
Se spala bucatile de pui si se taie in 8 bucati. Se da drumul la cuptor la foc mediu 375°F = 190°C3
Intr-o cratita se pun: ceapa calita, puiul, caisele taiate in 6 bucatele fiecare, zeama de la portocala, curry-ul, stafidele, amidonul amestecat cu supa, sarea si piperul. Se amesteca si se dau la cuptor, in cratita acoperita aproximativ o ora. Se amesteca dupa 30 de minute.Sugestii
Se ia ca masura un pahar de 225 ml. Se pun doua masuri de orez cu bobul lung sa fiarba in 8–10 masuri de apa si o lingurita rasa de sare. Se fierbe circa 30 de minute la foc mediu T5 pana este gata. Se strecoara si se serveste alaturi de puiul cu caise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu