Dificultate: |
Timp necesar: | 90 minute |
Portii: | 60 |
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de 30 cm × 40 cm.
Foi
80 g margarina
80 g zahar
1 ou
30 g cacao
1 lingurita rasa praf de copt
4 linguri lapte rece
200 g faina
Blat
6 oua
10 linguri apa rece (150 ml)
250 g margarina
300 g zahar
Crema
600 g unt 60% grasime
1 l lapte
200-225 g faina sau 175 g amidon
400 g zahar
4 pliculete zahar vanilat
150 g ciocolata amaruie pentru asamblare
Mod de preparare
Foile
1
Se freaca margarina la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga oul si se amesteca sa se omogenizeze. Se adauga cacaoa si laptele si se amesteca cu mixerul inca 1 minut. Se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt, in ploaie.2
Coca rezultata este destul de moale si nu se lipeste de maini. Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se imparte in doua parti egale si se intind doua foi de 30 cm × 40 cm. Se coc aproximativ 10 minute pe fundul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Atentie, sunt foarte fragile.Blatul
3
Se despart albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Se pune alternativ zahar si apa pana se termina, amestecandu-se in continuare cu mixerul. Se pun galbenusurile; faina se pune in ploaie si se amesteca de jos in sus cu o spatula sau o lingura, avandu-se grija sa nu se lase compozitia. 4
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava de 30 cm × 40 cm. Se coace aproximativ 15 minute pana devine auriu la 190°C, cuptor preincalzit. Se poate testa cu o scobitoare daca este facut la mijloc.Crema si asamblarea
4
Se amesteca zaharul cu faina sau amidonul si se adauga 100 ml lapte lece. Se freaca ca sa dispara aglomerarile. Restul de lapte se incalzeste in cuptorul cu microunde sau se fierbe intr-o craticioara. Laptele fierbinte se pune peste faina inmuiata si se amesteca continuu. Compozitia se pune la foc mic si se fiebe pana se ingroase. Se amesteca aproape continuu pentru a impiedica lipirea de fundul cratitei.6
Pe un platou de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din crema, blat, celalalta jumatate de crema, foaie. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna peste prajitura. Se intinde repede cu o spatula intr-un strat uniform. Se lasa 12 ore (peste noapte) in frigider sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara probleme.Sugestii
Dupa ce s-a racit prajitura puteti sa o inveliti in film pentru a o proteja.
Puteti sa acoperiti prajitura cu ciocolata rasa. Opriti putina crema si ungeti prajitura cu ea. Radeti ciocolata deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu