Dificultate: |
Timp necesar: | 70 minute |
Portii: | 10 – 12 |
Ingrediente
Coca
200 g nuci macinate
100 g faina
200 g zahar
200g unt la temperatura camerei
6 albusuri
2 linguri cacao
Glazura
4 galbenusuri
200 g zahar pudra
o lingurita zeama lamaie
25 g ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare
Foile
1
Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.Glazura
2
Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute la 325°F.3
Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.Sugestii
Din cele 2 galbenusuri ramase se pot face cornulete cu nuca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu