Dificultate: |
Timp necesar: | 90 minute |
Portii: | 14 |
Se ia ca masura o cana de 225 ml
Ingrediente
3 cani morcovi rasi
2 oua
2 cani de faina
1/2 cana de zahar maro
1/2 cana de zahar
1/2 cana de ulei
1/2 cana ananas, din conserva, tocat marunt
1/2 cana nuci taiate - optional
1 lingurita si jumatate bicarbonat
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite rase scortisoara
Mod de preparare
1
Se pun morcovii rasi cu zaharul maro intr-un castron, jumatate de ora, sa lase zeama.2
Se toaca ananasul cu un cutit si se stoarce bine. Se da drumul la cuptor la 350°F (175°C). Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina sau se pun hartiute pentru muffins.3
Se bat cu mixerul ouale cu zaharul pana se albesc si arata ca o pasta. Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se amesteca sa se incorporeze. Se masoara faina si se amesteca cu scortisoara si bicarbonatul (nu este nevoie sa-l stingeti, este destul acid in compozitie).4
Se pune faina peste oua si se amesteca sa se incorporeze. Se adauga si morcovii si se amesteca. Daca vi se pare prea subtire compozitia mai puneti putina faina. Se dau la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca sunt gata.Sugestii
Se poate folosi aluatul pentru blat de tort. Pentru asta aveti nevoie de o forma cu diametrul de 23 cm.
Daca nu aveti forme de muffins folositi 2 forme mici de chec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu