Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

9 iun. 2011

Prajitura cu foi si crema de cacao

Dificultate:[#######...]
Timp necesar:60 minute
Portii:20

Ingrediente

Coca

500 g faina
200 g zahar
150 g unt sau margarina la temperatura camerei
4 galbenusuri
1 lingurita praf de copt
3-4 linguri de lapte caldut

Crema

100 g unt sau margarina
150 g zahar pudra
2 linguri cacao
100 ml lapte
1 lingura rom
2-3 linguri gem

Glazura

4 albusuri
200 g zahar
25 g ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Foile

Prima foaie din trei
1
Se amesteca intr-un vas margarina cu faina (sau in robotul de bucatarie) se adauga zaharul se amesteca. Se pun galbenusurile apoi laptele caldut si se framanta pana cand coca capata consistenta dorita si nu se lipeste de maini. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu, 175°C.
Foaia intinsa
2
Se imparte coca in 3 parti egale din care se vor face 3 foi. Foile se ruleaza pe merdenea pentru a usura manevrarea. Se coc pe fundul tavii, pe hartie de copt. Durata aproximativa este de 7-10 minute pentru fiecare foaie.

Crema

Foaia inmuiata si pusa peste margarina frecata
3
O foaie se rupe in bucatele mici si se inmoaie in lapte . Zaharul se freaca cu margarina, cacaoa si romul. Foaia inmuiata se adauga si se amesteca pana se uniformizeaza si devine cremoasa.
Prima foaie unsa cu gem
4
In tava in care se va monta prajitura se pune prima foaie. Se unge cu gem apoi se pune crema si ultima foaie.

Glazura

5
Se bat albusurile spuma tare, apoi se pune zaharul in ploaie amestecand continuu cu mixerul sau telul. Se pun la bain-marie amestecand sa nu se lipeasca de fund pana se intareste si capata consistenta unei bezele.
Sectiune in prajitura cu foi si crema de cacao
6
Se pune peste prajitura bezeaua si se rade ciocolata. Se da la rece si se taie a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu