Dificultate: |
Timp necesar: | 60 minute |
Portii: | 20 |
Ingrediente
Coca
500 g faina
200 g zahar
150 g unt sau margarina la temperatura camerei
4 galbenusuri
1 lingurita praf de copt
3-4 linguri de lapte caldut
Crema
100 g unt sau margarina
150 g zahar pudra
2 linguri cacao
100 ml lapte
1 lingura rom
2-3 linguri gem
Glazura
4 albusuri
200 g zahar
25 g ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare
Foile
1
Se amesteca intr-un vas margarina cu faina (sau in robotul de bucatarie) se adauga zaharul se amesteca. Se pun galbenusurile apoi laptele caldut si se framanta pana cand coca capata consistenta dorita si nu se lipeste de maini. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu, 175°C.2
Se imparte coca in 3 parti egale din care se vor face 3 foi. Foile se ruleaza pe merdenea pentru a usura manevrarea. Se coc pe fundul tavii, pe hartie de copt. Durata aproximativa este de 7-10 minute pentru fiecare foaie.Crema
3
O foaie se rupe in bucatele mici si se inmoaie in lapte . Zaharul se freaca cu margarina, cacaoa si romul. Foaia inmuiata se adauga si se amesteca pana se uniformizeaza si devine cremoasa.4
In tava in care se va monta prajitura se pune prima foaie. Se unge cu gem apoi se pune crema si ultima foaie.Glazura
5
Se bat albusurile spuma tare, apoi se pune zaharul in ploaie amestecand continuu cu mixerul sau telul. Se pun la bain-marie amestecand sa nu se lipeasca de fund pana se intareste si capata consistenta unei bezele.6
Se pune peste prajitura bezeaua si se rade ciocolata. Se da la rece si se taie a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu