Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

9 iun. 2011

Mere in aluat

Dificultate:[####......]
Timp necesar:180 minute
Portii:8

Ingrediente

Foi

300 g faina
150 ml apa
1 lingurita ulei
un varf de cutit sare
200-250 g unt

Umplutura

8 mere medii, dulci
8 lingurite de zahar
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Foaia de aluat se unge cu unt

Foi

1
Se face o coca din apa, faina , sare si ulei. Coca nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se intinde un dreptunghi (L=3l) . Untul se imparte in 4-6 parti.
Aluatul se impatureste
2
Se unge cu unt dreptunghiul si se impatureste. Partea stanga vine peste partea dreapta (sau invers). Se da la frigider 15-30 de minute, neacoperit. Se scoate si se intinde iar un dreptunghi, invers directiei in care ati intins data trecuta, iar se da la frigider 15-30 de minute. Operatiile se repeta pana se termina untul.
Asa se impacheteaza

Umplutura

3
Se curata merele de coaja si cotor. Se imparte coca in 8 parti si se intind patrate, suficient de mari cit sa le acopere. Se pune in fiecare mar cate o lingurita de zahar si scortisoara . Se iau colturile opuse si se prind in varful marului, apoi se iau celalalte doua si se unesc, acoperind astfel marul.
Sectiune cu marul in foietaj
4
Se pune in tava foaie de copt (pergament), apoi merele. Se coc la temperatura de 350°F, 35 minute, in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit sunt gata. Se pot incerca cu o furculita daca s-au copt merele. Depinde si de soiul de mere folosit.

Sugestii

Nu este obligatoriu sa „paziti” frigiderul, daca lasati chiar si doua ore intre operatii nu este nici o problema.

Daca merele nu sunt dulci o lingurita de zahar nu este suficienta, daca puneti mai mult tot sosul format o sa se imprastie in tava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu