Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

9 iun. 2011

Galuste cu prune

Dificultate:[######....]
Timp necesar:60 minute
Portii:8 galusti

Ingrediente

400 g cartofi fainosi
100 g faina
5 linguri de zahar
8 prune
50 ml ulei
un pahar de 200 ml cu pesmet
scortisoara (optional)

Mod de preparare

Cartofii pisasi cu faina
1
Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat. Cand s-au racit se amesteca cu faina si o lingura de zahar. Coca va fi un pic moale si putin lipicioasa. Se imparte in 8 parti.
Cum se pune pruna cu zahar in aluat
2
Se curata prunele de samburi si in locul acestora se pune putin zahar. Mainile se uda cu apa. Se ia cate o bucata de coca in mana si se intinde un patrat cat sa incapa o pruna. Se rotunjeste in mana astfel incat pruna sa fie uniform acoperita.
Asa arata o galusca
3
Se pune la fiert o cratita cu suficienta apa cat sa acopere galustele. Cand a inceput sa clocoteasca se da focul mic si se pun galustele. Se lasa cam 10-15 minute sa fiarba, pana se ridica la suprafata.
Sunt gata, s-au ridicat la suprafata!
4
Intr-o tigaie se pune uleiul si pesmetul, la foc mic si se amesteca din cand in cand. Cand s-a rumenit se da la o parte de pe foc. Dupa ce s-a racit se pun 3-4 linguri de zahar si eventual putina scortisoara.
Galustele calde, date prin pesmet. Pofta buna!
5
Galustele fierbinti se tavalesc bine prin pesmet. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu