Timp necesar: | 70 minute |
Portii: | 4 |
Ingrediente
Fasole
1 kg fasole verde
1 ceapa mare
200 g bulion sau 2 rosii mari
un cub de supa
1/2 legatura marar si patrunjel
6 linguri de ulei
Friptura
1/2 de pui
2 catei usturoi
4 linguri de vin
condimente pentru pui
Mod de preparare
1
Se spala fasolea si se curata de ate. Se taie ceapa cubulete mici si se caleste cu 2 linguri de ulei si apa la foc mic. Cand ceapa e aproape transparenta se adauga bulionul si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Intr-o cratita se amesteca fasolea cu ceapa, cubul de supa, sare, piper, verdeturi, se acopera cu apa si se da la cuptor la foc mediu o ora.2
Se taie jumatatea de pui in 4 bucati. Se taie usturoiul felii, se cresteaza puiul din loc in loc si se baga usturoiul in buzunarele formate. Se freaca cu sare, piper, condimente. Se pune intr-o tava acoperit pe jumatate cu apa, vin si restul de ulei. Se pune in cuptor si se lasa tot o ora. Se intoarce dupa 45 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu