Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

8 iun. 2011

Cod cu linte si praz

Dificultate:[###.......]
Timp necesar:60 minute
Portii:4

Ingrediente

200-250 g linte
500 g praz
300 ml smantana de frisca
4 bucati cod file (800 g)
coaja de la o portocala
coaja de la o lamaie
20 ml ulei
2 frunze de dafin
15 ml zeama de lamaie
sare si piper

Mod de preparare

Se pune lintea la fiert
1
Se spala lintea si se fierbe la foc mic cu foile de dafin si putina sare. Cand lintea este fiarta (dupa aproximativ 20-30 de minute), se arunca aproape toata apa. Se adauga jumatate din coaja de portocala si lamaie si se amesteca. Lintea se transfera intr-un vas termorezistent si se intinde un strat uniform. La fund trebuie sa fie putin lichid ca sa nu se prinda cand o sa puneti mancarea la cuptor.
Prazul calit si amestecat cu smantana dulce
2
In timp ce se fierbe lintea, se spala bine bine prazul de nisip, se taie felii subtiri si se caleste in ulei. Se amesteca frecvent pentru a impiedica arderea. Cand este gata se adauga 250 ml smantana dulce si se da intr-un clocot. Se adauga restul de coaja de portocala si lamaie, zeama de lamaie si piper dupa gust.
O portie de cod cu linte si praz
3
Se da drumul la cuptor la 185° C. Pestele spalat si taiat in 4 bucati se aranjeaza pe patul de linte. Se sareaza si pipereaza. Se acopera codul cu un strat uniform de praz. Pe fiecare bucata acoperita se pune cate o lingura din smantana ramasa. Se da la cuptor aproximativ jumatate de ora pana se face pestele si se gratineaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu