Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

8 iun. 2011

Vinete coapte cu pui sau sunca

Dificultate:[####......]
Timp necesar:45 minute
Portii:2

Ingrediente

1 vanata mare
100 g friptura de pui, taiata subtire
100 g cascaval
100 g sunca
ulei de masline
50 g sos de rosii
oregano
sare, piper

Mod de preparare

Vinetele cu pui si sunca
1
Se spala vanata si se curata coaja fasii de 1 cm (zebra). Se taie pe lung in felii de 0,5 cm, se presara cu sare si se lasa la scurs 10-15 minute. Se ia o tava, se unge cu ulei, se da drumul la broiler (grill). Se pun feliile de vanata in tava, se unge fiecare felie cu ulei de masline. Se dau la cuptor pana sunt gata (10-15 minute), intorcandu-se o data. Se pot verifica cu furculita daca sunt facute.
Sectiune de vinete cu sunca si cascaval
2
Se unge o tava patrata 20 × 20 cm cu ulei. Se pune o felie de vanata, se unge cu sos de rosii, se presara putin oregano, se pune friptura; apoi felie de vanata, sos de rosii, oregano, friptura, vanata, cascaval. Se reia procedeul inlocuind puiul cu sunca si cascaval. Se da la cuptor circa 10 minute pana se topeste cascavalul.

Sugestii

Daca nu aveti grill le puteti face in tigaia de teflon. Fiecare felie de vanata se unge cu ulei pe ambele fete si se frige.

Se pot face numeroase variatii, in loc de pui se poate folosi alt fel de carne, tocata, taiata marunt, ciuperci si de ce nu, chiar porumb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu