Dificultate: |
Timp necesar: | 100 minute |
Portii: | 6 – 8 |
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de 22 cm. diametru.
Foaie:
225 g faina
150 g unt
75 g zahar sau zahar maro
1 albus
Umplutura
1 plic si jumatate de budinca de vanilie
550 ml lapte
300 g capsuni
100 g ananas
1/2 plic gelatina
Mod de preparare
Foaia:
1
Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar la sfarsit se pune albusul pentru a obtine o coca omogena. Coca se da la frigider 30 de minute invelita in folie de plastic.2
Se unge cu grasime forma de tarta. Se intinde coca, se pune in forma si se mai da la frigider inca 20–30 minute. 3
Se da drumul la cuptor la 180°C. Se coace aproximativ 30 de minute. Verificati dupa 20 de minute daca este gata.Umplutura:
4
Se face budinca conform instructiunilor de pe cutie, in loc de 750 ml puneti 550 ml delapte. Uitati-va daca trebuie sa puneti zahar sau nu.5
Se toarna sarlota calda in crusta si se lasa sa se racesca. Daca aveti posibilitatea puteti s-o lasati peste noapte la frigider, fara fructe.6
Se taie fructele si se aranjeaza dupa peferinta. Se pensuleaza cu gelatina aproape rece. Se poate servi si cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu