Dificultate: |
Timp necesar: | 100 minute |
Portii: | 6 – 8 |
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de 24-28 cm. diametru. Aveti nevoie de o forma de tarta speciala pentru acest tip de aluat.
Blatul:
125 g faina
100 g unt sau margarina la temperatura camerei
100 g zahar
2 lingurite rase praf de copt
2 oua
2-6 linguri de lapte
un varf cutit sare
Umplutura
2 plicuri de budinca de vanilie
650 ml lapte
2 capsuni
o conserva de ananas de 400 g, rondele
2 kiwi
1/2 plic gelatina
Mod de preparare
Baltul:
1
Se da drumul la cuptor la 350°F. Se amesteca zaharul cu untul, ouale apoi se pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se pune lapte, putin cate putin. Se amesteca pana se obtine un aluat asemanator la consistenta cu cel de chec.2
Se unge cu grasime forma de tarta si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma cu „fundul ridicat”.3
Se coace aproximativ 20 de minute. Verificati dupa 15 de minute daca este gata.Umplutura:
4
Se face budinca conform instructiunilor de pe cutie, in loc de 1 l puneti 650 ml delapte. Uitati-va daca trebuie sa puneti zahar sau nu.5
Se toarna sarlota calda si se lasa cateva minute. Se taie fructele si se aranjeaza dupa peferinta. Se da la frigider cam o ora. Gelatina trebuie sa fie aproape inchegata ca atunci cand intra in contact cu tarta rece sa se intareasca si sa nu curga. Se poate servi si cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu