Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

8 iun. 2011

Shaorma de pui

Dificultate:[####......]
Timp necesar:120–140 minute
Portii:2-3

Ingrediente

lipii (optional)
400 g carne de pui dezosata
sare, piper, condimente
1 galbenus de ou
200-230 ml ulei
1 lingurita mustar dulce
100 ml smantana 18%
2 castraveti murati mici
1 ceapa mica
200 g varza alba
2 rosii mici
cartofi prajiti

Mod de preparare

Puiul pentru saorma se pune la prajit in tigaia de teflon
1
Se taie puiul cubulete. Se freaca cu ulei (2-3 linguri), condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi praf, condimente pentru pui). Se lasa la marinat aproximativ 2 ore.
2
Intre timp se face maioneza dintr-un galbenus de ou crud (se poate pune inca un galbenus fiert), mustar si 200 ml ulei. La sfarsit se pune smantana si 2-3 catei de usturoi pisati. Se pune sare dupa gust. Se da la frigider.
Shaorma de pui la farfurie
3
Varza se taie fideluta si se freaca cu sare. Ceapa si castravetii murati se taie julienne. Rosiile se taie felii orizontale, subtiri.
4
Carnea se frige in tigaia de teflon. Cartofii se prajesc in paralel pentru a avea la final toate ingredientele calde. Shaorma se poate servi „la farfurie” sau in lipie.

Sugestii

In opinia mea secretul unei shaorme gustoase consta in maioneza/sosul de usturoi. Maioneza facuta in casa nu se inlocuieste sub nici o forma cu cea din comert.

Daca nu aveti mustar dulce in casa, folositi mustar normal si o lingurita rasa de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu