Dificultate: |
Timp necesar: | 30 minute |
Portii: | 3 – 4 |
Ingrediente
750 g cartofi
2 oua
1 ceapa mica
15 masline
2 linguri maioneza sau ulei
1 lingurita otet
sare, piper
Mod de preparare
1
Se fierb ouale tari (se tin 15 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba). Cartofii se curata si se taie cubulete de aproximativ 3 cm. Se pun intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare. Se fierb cam 20 de minute. Se verifica daca s-au fiert: furculita trebuie sa intre usor.2
Dupa ce s-au fiert cartofii se scot din apa, se pun intr-un castron si se amesteca cu ouale fierte si taiate bucatele mici, ceapa taiata fidea, maslinele taiate in patru. Se adauga maioneza sau uleiul, otetul, piperul si se amesteca pana se incorporeaza. Daca vreti, se mai poate adauga ulei sau maioneza.3
Se poate decora cu frunze de ceapa verde sau frunze de patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu