Timp necesar: | 85 minute |
Ingrediente
pentru o tava rotunda cu diametrul de 24–26 cm
Coca
250 g faina
150 g unt sau margarina rece, taiata cubulete
1/2 lingurita sare
5-8 linguri de apa foarte rece
1 galbenus
Umplutura
5 linguri smantana
3 oua
1 albus (ramas de la coca)
200 g ciuperci
4 felii lungi de bacon
350 g mozzarela si cascaval
sare, piper, nucsoara, busuioc
Mod de preparare
1
Se face o coca din faina, unt, sare. Rezulta o coca faramicioasa. Se adauga 5 linguri de apa rece amestecate cu galbenusul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot. Daca inca este faramicioasa se mai pune apa rece, putin cate putin. Se da la rece 30 de minute.2
Pe planseta data cu faina se face o foaie rotunda cat sa cuprinda marginile tavii pana sus.3
Se taie feliute baconul si ciupercile si se aseaza uniform pe coca, in forma. Se bat ouale intr-un castronel, se amesteca cu smantana, cu branza si cascavalul rase, se condimenteaza. Acest amestec se toarna in forma peste bacon si ciuperci.4
Se da cuptor, la foc mediu, 40 de minute.Sugestii
In general gustul quichei este dulceag, asa ca incercati sa gasiti un cascaval mai dulce gen svaiter, sau folositi branza de vaci dulce, urda sau ricotta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu