Dificultate: |
Timp necesar: | 30 minute |
Portii: | 4 |
Ingrediente
2 buc. piept de pui
1 ceapa mare
1 lingura de faina
50 ml supa de vaca
200 ml vin de Marsala sau Lacrima lui Ovidiu
350 g ciuperci din conserva
ulei, sare, piper
paste - optional
Mod de preparare
1
Puiul se spala, se curata, se taie in 4 bucati si se bate cu ciocanul de snitele. Ca sa nu sara bucati de carne se poate inveli in folie de plastic si astfel sa-l bateti. Se tavaleste prin faina. Se prajeste in putin ulei sau unt pana se rumeneste pe ambele fete.2
Intr-o tigaie se pune la calit in putin ulei si putina apa ceapa. Se lasa pana devine translucida amestecand din cand in cand. Se adauga ciupercile, se amesteca si se mai lasa 5 minute. 3
Se pune supa si vinul. Se mai lasa 5 – 10 minute pana mai scade putin. Daca aveti paste: se pun pastele fierte si scurse de apa in sos si se amesteca, astfel ne mai fiind nevoie sa lasati sosul sa scada.Sugestii
Se pot folosi 500 g ciuperci proaspete in locul celor din conserva.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu