Ingrediente
50 g icre
50 g paine
150-200 ml ulei
1 ceapa mica
zeama de lamaie
sare
2-4 linguri apa minerala
Mod de preparare
1
Se desara
icrele daca este cazul si se storc bine. Se ia o felie de
paine de aproximativ 50 g si se inmoaie in apa rece. Se stoarce bine si se taie bucatele mici.
2
Intr-un castron amestecati icrele cu painea pana se fac pasta sau puteti lasa bobitele intregi, depinde cum preferati. Se toarna o parte din ulei
putin cate putin si amesteca bine.3
Daca puneti prea mult ulei odata exista riscul sa nu-l puteti incorpora si sa se taie. Se pune
zeama de lamaie, iar ulei.Daca nu mai „inghite” ulei puteti pune putina
apa minerala care le si albeste. Se gusta si se potriveste de zeama de lamaie si de
sare. Se taie o
ceapa mica in cubulete mici si se amesteca cu icrele. Se lasa la frigider cateva ore si se servesc cu paine proaspata.
Sugestii
Cand va scapa prea mult ulei puteti inclina castronul astfel incat uleiul sa se adune si amestecati in partea de sus putin cite putin. Puteti sa va faceti picurator dintr-o sticla de plastic cu dopul gaurit.
Daca ati reusit sa le taiati le puteti repara cu putina paine inmuiata. Adica, puneti painea intr-o farfurie adanca si puneti putin cate putin din compozitia taiata amestecand mereu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu