Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

9 iun. 2011

Cremsnit (Cremes)

Dificultate:[######....]
Timp necesar:90 minute
Portii:12

Ingrediente

Cantitatile sunt pentru o tava cu latura de 24 cm

Foi

375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute

Crema

900 ml lapte
115 g amidon
6 oua
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Foi

Foia de aluat se taie in 12 parti egale
1
Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute.
Se pune foaia intrega pentru cremes la fund

Crema

2
Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.
Se pune crema de vanilie pentru cremsnit
3
Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume. In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule – adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.
O portie de cremsnit ( cremes )
4
Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul. Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar.

Sugestii

Daca aveti cocoloase, bagati cutitul de la mixer pana le eliminati pe toate si crema devine omogena. O alta alternativa este sa folositi un blender pentru a o repara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu