Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

9 iun. 2011

Cornulete cu gem, jeleu sau rahat

Dificultate:[####......]
Timp necesar:180 minute
Portii:20 – 25
Calorii:3985 (fara gem)

Ingrediente

225 g crema de branza „Philadelphia”
225 g unt
250 g faina
1 borcan de gem sau dulceata (caise, prune, visine, etc)
zahar pudra amestecat cu zahar vanilat

Mod de preparare

Se ameteca branza cu untul
1
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pune untul intr-un castron si se amesteca. Se adauga creama de branza. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare uniforma.
Un sfert din coca
2
Se adauga faina toata o data si se amesteca pana se incorporeaza. Consistenta aluatului va fi destul de moale. Se inveleste in folie si se da la frigider 2-3 ore.
Patratelele cu gem
3
Se imparte coca in 4 parti egale. Se ia o bucata de coca si se intinde un patrat cu o grosime de aproximativ 3 mm. Se imparte in patrate cu latura de 8 – 10 cm. Se pune gem sau dulceata intr-un colt, se formeaza cornuletele care se pun intr-o o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se dau la cuptor aproximativ 20 – 25 minute pana se coloreaza.
Platoul cu cornulete
4
Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, se pun pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Sugestii

Se poate folosi crema de branza cu continut redus de grasimi. Eu am folosit „1/3 Less Fat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu