Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

8 iun. 2011

Ciorba de vacuta

Dificultate:[####......]
Timp necesar:60 minute
Portii:6

Ingrediente

1 os de vaca de 1 kg cu ceva carne
1 ceapa mare
2 morcovi
1 telina mica cu tulpina
1 patrunjel
1 pastarnac
100 g fasole verde
100 g varza
100 g fidea sau orez
1 lingura de pasta de rosii
1/2 legatura patrunjel
1 l bors
sare, piper, leustean

Mod de preparare

Osul pus la fiert
1
Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora. Oala se acopera cu un capac. Se verifica din cand in cand daca are suficienta apa sa fiarba.
Se inlatura spuma
2
Se spala, curata si taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate. Dupa 20 minute se verifica daca sau fiert legumele si se pune fideau. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. La sfarsit trebuie sa aveti cam 2 l de ciorba. Nu uitati de litrul de bors.
3
Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si bors.
Ciorba de vacuta
4
Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu