Sunteti bine veniti sa postati intrebarile, sugestiile, criticile (si laudele!). Daca preferati puteti sa-mi scrieti la dovydova@yahoo.com.

8 iun. 2011

Ciorba de burta

Timp necesar:180 minute
Portii:6–7

Ingrediente

700 g burta
2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1/2 gogosar in otet
3–4 catei mari de usturoi
300 g smantana
2 oua
60–70 ml otet 6 %

Mod de preparare

Burta fiarta si taiata fasii.
1
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.
Amestecul din oua si smantana, gogosarul in otet, patrunjelul si usturoiul.
2
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.
Fasiile de burta cu legume la fiert.
3
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba.
Se adauga amestecul din oua si smantana.
4
Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si puneti otetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.
Ciorba decorata se serveste cu ardei iute.
5
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2 oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se „branzeasca”.
6
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu