Dificultate: |
Timp necesar: | 40 minute |
Portii: | 2 |
Ingrediente
200 g carne de vita (antricot)
1 cana de orez fiert
1 ceapa mica
1 ardei gras mic
1 conserva mica de fasole (optional)
50 g cascaval
2 linguri de smantana
2 tortilla din faina
2-3 linguri de pico de gallo
ulei
condimente pentru friptura, sare, sos Tabasco
Mod de preparare
1
Se curata ardeiul si ceapa si se taie julienne. Se calesc in putin ulei cu apa pana se inmoaie si ceapa devine translucida. Intre timp se taie carnea felii subtiri de 2-3 mm grosime si 2-3 cm lungime. Se freaca carnea cu putina sare, Tabasco si condimente. Se incing 2-3 linguri de ulei si se prajeste pana se rumeneste frumos, la foc mare.2
Se incalzeste orezul si fasolea. Se intinde tortilla si se pune jumatate de orez, ceapa si ardei calit, o lingura de smantana, cascaval, fasole, rosii (pico de gallo), sos Tabasco. Se ruleaza si se mananca cat este inca cald. Sugestii
Carnea se poate face in mai multe feluri. Poate fi friptura la gratar, friptura cu sos in care se adauga Tabasco sau alt sos de ardei iuti, „barbacoa”. Puteti folosi carne de pui sau carne de porc. Se mai poate pune si guacamole, salsa cu porumb si/sau salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu